Język / language:

Posiłki

Smaczne i zdrowe posiłki to podstawa dobrego funkcjonowania naszych pociech podczas całodziennych szaleństw. Nasz jadłospis to posiłki dostarczające maluchom odpowiednią ilość składników odżywczych, spełniające normy żywieniowe pod względem wymogów kalorycznych, zawierają odpowiednio zbilansowaną ilość białka, soli mineralnych, tłuszczów, węglowodanów oraz witamin.

Dostarczająca nam posiłki firma cateringowa wyróżnia się wysoką jakością gotowanych potraw, smakujących jak domowe posiłki, jednak przyrządzanych z zachowaniem wszelkich wymogów żywienia dzieci w placówkach, zarówno co do rodzaju jak i sposobu obróbki dostraczanych dań.

 

Poniżej przedstawiamy  jadłospis na najbliższy tydzień.

 

 

MENU EXPERCIKA

 

PONIEDZIAŁEK 30.01        ŚNIADANIE: płatki jaglane na mleku, pieczywo   mieszane z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem

                                                I DANIE: zupa jesienna z kapustą i brukselką

II DANIE: makaron penne, gulasz drobiowy ala carbonara, surówka z marchewki i jabłka

                                                PODWIECZOREK: gruszki, pieczywo ryżowe

 

WTOREK 31.01                   ŚNIADANIE: kuskus z owocami, pieczywo mieszane z serem żółtym i ogórkiem

                                                I DANIE: krupnik z kaszy jęczmiennej

                                                II DANIE: pierogi leniwe z bułką tartą
                                                                   

                                                PODWIECZOREK: jabłka, kiwi, pomarańcze

 

ŚRODA 1.02                     ŚNIADANIE: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z polędwicą i papryką

                                                I DANIE: grochówka z ziemniakami

II DANIE: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

                                                PODWIECZOREK: gruszki, jabłka, mandarynki

 

CZWARTEK 2.02              ŚNIADANIE: kaszka pszenna z owocami, pieczywo mieszane z twarożkiem i ogórkiem

                                                I DANIE: rosół z makaronem

II DANIE: udzik pieczony, ryż z warzywami, surówka z marchwi

                                                PODWIECZOREK: gruszki, pomarańcze

 

PIĄTEK 3.02                     ŚNIADANIE: kasza orkiszowa z gruszkami i cynamonem, pieczywo mieszane z pastą jajeczną i rzodkiewką

                                                I DANIE: barszcz czerwony

II DANIE: pulpet rybny w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i cebuli

                                                PODWIECZOREK: kiwi, jabłka

Copyrights © Expert Grupa Edukacyjna, Szczecin 2015 | wykonanie strony: crazybeaver.net